BANVO Belastingadvies- & Administratiekantoren Netwerk Voor Ondernemers

ABC Adviseurs vergroot slagkracht met BANVO

Krapte op de arbeidsmarkt, globalisering, de behoefte aan automatisering en bedenken hoe je aanwas uit de schoolbanken beter neerzet in het echte bedrijfsleven. Het zijn enkele problemen die Maurice Knops (45) graag met vakgenoten bespreekt en aanpakt. Dat is ook meteen een van de redenen waarom hij en de andere eigenaren van ABC Adviseurs uit Geleen zich hebben aangesloten bij BANVO.

“Met de aansluiting bij een grote club zorg je voor continuïteit. Naar je klanten en je personeel toe”, legt hij uit. “Maar met een grotere club heb je simpelweg ook meer slagkracht. Je kunt van elkaar profiteren. Dat je niet zelf het wiel meer uit hoeft te vinden, omdat iemand binnen de ‘club’ toevallig dat wiel al een keer uitgevonden heeft. En die ‘club’ beperkt zich niet tot Nederland, maar opereert praktisch wereldwijd.”

‘We willen niet naar iemands pijpen dansen’

Klanten kunnen bij ABC Adviseurs terecht voor hun administratie, en alles wat daarmee samenhangt, en voor belasting- en civiel-juridisch advies. De naam is natuurlijk niet voor niets gekozen. Maurice Knops richtte het kantoor samen met Jos Maas op in 2012. In 2018 kwam ook eigenaar Saskia Maesen erbij. “Wij hebben nog nooit reclame hoeven maken. En toch groeit ons klantenbestand wekelijks. Dat zegt wel iets, toch?”

Toekomst kantoor
BANVO kwam toevallig op het pad van de drie eigenaren. “We waren eigenlijk nog helemaal niet bezig met de toekomst. Qua opvolging dan. Je weet immers nooit waar je over 10 jaar staat en hoe de wereld er op dat moment uit ziet. Maar het is natuurlijk wel zo dat wij ook steeds ouder worden.” Knops is de jongste van de drie en kan nog jaren mee. Saskia Maesen (51) zal voorlopig ook niet stoppen. Maar voor medeoprichter Jos Maas is dat een ander verhaal. “Hij is nu 63 en is daar dus wel mee bezig, alhoewel concreet stoppen ook voor hem nog niet aan de orde is. We dachten af en toe na over wat we zouden gaan doen als dit wel zo is, maar echte plannen hadden we nog niet.”

Een overname is in ieder geval niets voor ABC Adviseurs. Dat wisten ze al wel. Daarom vinden ze het fijn dat ze onder de BANVO-vlag volledig zichzelf kunnen blijven. “Een echte overname van een kantoor zorgt vaak voor fricties. Dan moest je naar de pijpen van die nieuwe partij dansen”, vertelt hij. “Dan ben je jarenlang ondernemer geweest om vervolgens in de laatste fase aan een touwtje vast te worden gehouden. Dat willen wij dus echt niet. Het is daarom heel mooi dat op het ook op deze manier kan. Met BANVO.”

 

Meer weten over ABC Adviseurs?

Klik hier

Gerelateerde berichten

1 februari 2024

BANVO MBI: Amar Jibodh sluit aan bij De Waal & Steenks

26 januari 2024

Aangesloten bij: Westerink & Partners

19 januari 2024

Aangesloten bij: Ten Donkelaar Administratie & Advies