BANVO Belastingadvies- & Administratiekantoren Netwerk Voor Ondernemers

Aangesloten bij BANVO: Vaeb Verhoeven

‘Wat als ik straks niet meer kan werken?’ Kantooreigenaar Leo kwam voor die vraag te staan

Gezondheidsproblemen zetten Leo Versluijs aan het denken: ‘hoe moet het met het kantoor als ik straks niet meer kan werken?’ Ik moet opvolging gaan regelen.’ Hij ging zijn opties verkennen en kwam uit bij BANVO. En zo wordt ons netwerk uitgebreid met Verhoeven Administrateurs en Belastingadviseurs (VAeB Verhoeven) uit Den Bosch.

Gelukkig gaat het nu beter met Leo en is hij meteen zeker van zijn toekomst én die van zijn kantoor. Dat zag er twee jaar geleden anders uit. Toen startte de zoektocht naar een opvolger of bedrijf dat VAeB Verhoeven over kon nemen. “Ik ging ontzettend door mijn rug. Ik kon niet veel en het duurde wel een half jaar voordat er echt een medische oplossing kwam”, legt hij uit. “Dat zet je wel aan het denken over de toekomst. Van jezelf en die van je kantoor.”

‘Het is echt meer een samenwerking’
Door zich aan te sluiten bij BANVO weet hij hoe zijn onderneming verder gaat als hij met pensioen gaat. “Ik vind het fijn om te weten dat mijn medewerkers hun baan behouden en klanten ook geholpen blijven worden.” Wat hij zo prettig vindt aan het BANVO-model: “Het is echt meer een samenwerking. Dat voelt al zo vanaf de eerste gesprekken tot aan de echte aansluiting nu.”

De ondernemer vindt het ook fijn om onderdeel uit te maken van het BANVO-netwerk. “Als kantooreigenaar worstel je soms ook met dingen. Hoe pak ik dit aan met mijn personeel? Of hoe om te gaan met bepaalde ontwikkelingen in de markt? Denk aan vraagstukken van klanten en medewerkers. Het is fijn om dit met mede-ondernemers te kunnen bespreken.”

Zelf ook opvolger
Leo is sinds 2011 de eigenaar van VAeB Verhoeven in Den Bosch. Hij was toen zelf ook opvolger. Het kantoor, voorheen Lodder Verhoeven Den Bosch en daarvoor Verhoeven Accountants, bestaat namelijk al meer dan 50 jaar. Leo nam het stokje over van Ton Verhoeven, die overigens nog steeds actief is bij het kantoor. “Dat ben ik zelf ook van plan. Ik ben nu 64 jaar en wil in ieder geval nog een paar jaar door.”

Ik vind het werk te leuk!
“Ook daarna zal ik niet helemaal stoppen met werken, want daarvoor vind ik het werk te leuk”, vervolgt hij. Wat hij gaat doen als hij (grotendeels) met pensioen is? “Goede vraag. Daar heb ik niet direct een antwoord op, maar gelukkig kan ik daar nog even over nadenken. Ik heb een huisje in Spanje, dus daar ga ik vast vaker heen. Helemaal als we hier van dat typische Hollandse weer hebben.”

Gerelateerde berichten

23 mei 2024

Aangesloten bij: Planee Group

1 februari 2024

BANVO MBI: Amar Jibodh sluit aan bij De Waal & Steenks

26 januari 2024

Aangesloten bij: Westerink & Partners