BANVO Belastingadvies- & Administratiekantoren Netwerk Voor Ondernemers

Wouter ter Haar

Brabants Dagblad

HEESCH – Boekhouding, belastingaangifte en financiële jaarverslagen. Het is de – voor velen op het eerste oog – wat saaie wereld van de belastingadvies- en administratiekantoren. Vanuit Heesch wordt die nu opgeschud. BANVO wil daar met een landelijk netwerk voor zorgen.

Jaarrekeningen, btw-aangiftes, financiële administratie, boekhouding. Het is bijna saai, saaier, saaist. Maar allerminst voor Mark Boelens (42), directeur-eigenaar van belastingadvies- en administratiekantoor Zwanenberg Advies in Heesch. Hij is dol op cijfers, maar ook op uitdagingen. Reden waarom hij keihard aan de totstandkoming van een hagelnieuw landelijk netwerk werkt. Onder de naam BANVO (Belastingadvies- en Administratiekantoren Netwerk voor Ondernemers) neemt hij kantoren over. ,,Vanuit Heesch willen we het kantorenlandschap op de schop nemen.” Kansen genoeg, zegt Boelens: ,,Onze doelgroep bestaat uit zo’n vier- tot vijfduizend kantoren in het hele land.”

Officieel begonnen op 1 februari 2022 zijn er naast zijn eigen Zwanenberg Advies in Heesch, inmiddels vier wat grotere belastingadvies- en administratiekantoren in Alkmaar, Monster, Deventer en Reuver aangesloten bij BANVO. Maar de groei zit er  goed in, zo stelt Boelens tevreden vast. Zo moeten kantoren in Maastricht en Scheveningen alleen nog een handtekening zetten. En ook collega’s in Uden, Den Bosch en Sint-Oedenrode hebben serieuze interesse om zich aan te sluiten. ,,En ik ben inmiddels al in gesprek met zo’n twintig, dertig andere partijen. De belangstelling is groot.” Boelens rekent er op dat hij dat hij dit jaar zo’n twintig tot dertig kantoren kan porren om zich bij BANVO aan te sluiten. En hij verwacht daarmee nog dit jaar een gezamenlijke omzet van 25 miljoen euro te realiseren.

Waarom ze mij gevraagd hebben om het in Nederland uit te rollen? Ik vermoed omdat ik naast dat cijfermati­ge ook graag als ondernemer wil opereren

Mark Boelens, BANVO

En dan is Boelens, woonachtig in Empel, aardig op weg naar een landelijk opererend netwerk. ,,Met nota bene het hoofdkantoor in Heesch. Ik denk niet dat veel mensen het zouden vermoeden, maar hier ontstaat een grote nationale speler.” Hoewel hij weet dat er wat meewarig naar de wereld van de belastingadvies- en administratiekantoren aangekeken wordt, wil hij proberen dat wat suffige imago met wortel en tak uit te roeien. ,,Het lijkt misschien allemaal niet zo spannend, maar werkelijk iedere ondernemer – van de zzp-er en eenpitter tot de multinational met honderden werknemers – heeft kantoren als de onze keihard nodig. Ons werk gaat ook een stuk verder dan alleen de platte boekhouding. We zijn vrijwel altijd een sparring-partner of vertrouwenspersoon voor de ondernemer.”

Lees hier het artikel:

https://www.bd.nl/oss-e-o/vanuit-heesch-wordt-de-nogal-saaie-wereld-van-administratie-en-boekhouding-opgeschud~a6affcae6/?cb=e09f5c00a30763a192d5c030bf0567b2&auth_rd=1

Gerelateerde berichten

23 mei 2024

Aangesloten bij: Planee Group

1 februari 2024

BANVO MBI: Amar Jibodh sluit aan bij De Waal & Steenks

26 januari 2024

Aangesloten bij: Westerink & Partners